Avinyonet

ICONO WEB 1

Emplaçament: Carrer illa – riu Risec Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà)

Data: Març 2006

Promotor: Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós

Concurs d’Idees: Roger Subirà Ezquerra i Narcís Font Juan

L’edifici es disposa donant continuïtat al front edificat configurat pels “darreres” de els cases del carrer Illes i amb pretensió de contruir-ne un final. Es lliga amb la mitgera d’un edifici preexistent que és l’únic que no dóna resposta, en termes de façana, cap a l’espai objecte del concurs.

vista_avi_tot_b copia

Amb la seva disposició perpendicular al pendent s’intenta donar sentit i augmentar la relació entre el teixit existent i el nou espai multifuncional de manera que el propi edifici genera i augmenta la relació desitjada entre les dos cotes i permet generar accesos en els diversos nivells. La proximitat al nucli urbà afavoreix la presència de l’equipament en la vida diària i n’indueix l’ús quotidià més enllà d’esdeveniments puntuals (per això es proposa la possibilitat que la planta superior es destini a dependències municipals).

Es dóna molta importància a l’espai generat pel canvi de cota al voltant de l’edifici, confiant en la seva proximitat al nucli urbà i la facilitat d’accés, aquest espai qualificat per diferents elements relacionats amb l’aigua (font, rentador i diverses escorrenties) que es reordenen i sel’s otorga un paper important en la organització dels nous espais públics. Aproximadament amb continuïtat amb la cota intermitja de la font, l’edifici genera un espai cobert exterior animat per la presència de la cafeteria i que s’extén en una terrassa exterior, damunt les aules, pensada con una clariana en un bosc de trèmuls. Des d’aquesta cota neixen els principals itineraris peatonals que organitzen l’espai multifuncional i que es proposen en continuitat amb la xarxa de camins rurals dels rodals d’Avinyonet. Aprofitant aquesta condició de lligam amb un territori natural més ampli es proposa una possible concessió de lloguer de bicicletes perquè el nou equipament esdevingui punt de base i informatiu de les rutes de passeig de bicicleta i BTT existents i d’altres noves que es poden crear.

vistaroger2VIS copiaEn la cota inferior es crea un accés a l’edifici més dimensionat per a absorvir aconteixements en els quals l’edifici funcioni al màxim de la seva capacitat, en contacte directe amb l’aparcament. En aquesta cota s’organitzen les peces de major tamany del programa. La posició de l’edifici, a cavall del pendent, s’accentua a l’interior amb un espai que travessa verticalment els diferents nivells de l’edifici i conflueix en el vestíbul d’accés a la sala d’actes i a les aules.

Maqueta_avinyonet 033 copiaMaqueta_avinyonet 031_c copiaMaqueta_avinyonet 030 copiaPLANTA2

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s