Candela Canela

Emplaçament: Barcelona – Barri de Gràcia

Data: Setembre 2017

Promotor: Privat

Projecte: Narcís Font + Berta Escudero

IMG_9936

Existeix una zona obscura que entervoleix la confiança que els consumidors tenim amb els productes de pastisseria. Qualsevol producte de pastisseria que no expressi una traçabilitat completa des dels ingredients utilitzats fins al producte final és sospitós de ser “industrial”, i per tant, en aquest cas, nociu per la salut.

La nova consciència de honestitat productora arrela sovint en certs grups socials i els barris on viuen. Gràcia és un d’aquests barris que a tot el món exigeixen que la oferta alimentària segueixi aquests nous estàndards de traçabilitat, honestitat, proximitat i qualitat.

Canela Candela sorgeix de la translació a la forma arquitectònica d’aquests processos productius. Un sol element arquitectònic i una sola persona ha de reunir la producció, la exhibició i la venda del producte proposat, Rotlles de Canyella.

Aquest element arquitectònic el proposem central, per demostrar més clarament aquest caràcter unitari, i el girem sensiblement per formalitzar l’espai sobrant en quatre espais triangulars dedicats a l’entrada, al públic, a l’obrador i a la marca.

PLANTA CANDELA

L’objecte en sí té certs trets orientals, sobretot pel que fa al tractament de la llum i les ombres que projecta cap a les parets del local, encara que mantinguent uns trets mediterranis.

IMG_9924

Per determinar com serien les parets perimetrals s’ha fet una reflexió sobre la figura i el fons. Per exagerar aquest caràcter de fons s’ha reduït la paleta cromàtica de tots els elements que hi son presents a un sol color. Aquesta llibertat de formes però exclusivitat de color, que s’extén a sostre i terra, exagera encara més la singularitat del moble central.

Captura de pantalla 2018-03-08 a les 11.08.24